Main content

Hvorfor Får Man Pletter I Ansigtet?

Pigmentering, eller mørke pletter i ansigtet, skyldes ophobning af melanin i specifikke områder af huden. Der er flere faktorer, som kan forårsage disse pletter. De mest almindelige årsager er eksponering for solens UV-stråler, hormonelle ændringer, aldring, urenheder, allergiske reaktioner, hudsygdomme eller indtagelse af visse medicin.

Sådanne pletter kan forekomme over hele kroppen, men ses typisk i ansigtet. Det skyldes, at ansigtet er den del af kroppen, der er mest udsat for ydre miljøpåvirkninger, såsom sollys, forurening og klima. Alle elementer, som kan forårsage pigmentering.

Typer af pletter i ansigtet

Der er mange forskellige typer af pletter i ansigtet, hver med specifikke årsager. At kende de mest almindelige typer er afgørende for at kunne identificere dem og behandle dem korrekt med de rette produkter.

Nedenfor beskriver vi de mest almindelige typer af hudpletter og deres karakteristika.

Mørke pletter i ansigtet

Mørke pletter er ofte nogle af de mest kendte, såsom fregner eller modermærker. Mørke pletter i ansigtet kan variere i farve fra lysebrun til sort og kan enten have en ensartet tone eller variere i farve. De kan også have forskellige former, størrelser og teksturer.

Mørke pletter kan opstå hvor som helst i ansigtet, men er mest almindelige i panden, på kinderne, næsen, over læben eller ved øjenområdet.

Pletterne kan skyldes genetik, lentigines eller fregner. Andre årsager til at mørke pletter opstår i ansigtet, er blandt andet indtagelse af visse medicin, hormonelle ubalancer eller mærker efter urenheder.

Hvis størrelsen, farven eller strukturen på disse pletter ændres, er det nødvendigt at konsultere en hudlæge. Det behøver ikke at være noget alvorligt, men at handle på eventuelle sundhedsrelaterede problemer på et tidligt stadie har mange fordele på lang sigt.

Solar lentigines

Solar lentigines, også kendt som alderspletter, leverpletter eller solpletter, er brune, flade pletter, der opstår på huden i områder, der ofte udsættes for solen. Dette er eksempelvis ansigtet, hænderne og armene.

En af de primære årsager til, at disse pletter opstår er overdreven eksponering for solens UV-stråler, som skader hudens pigmentproducerende celler, de såkaldte melanocytter. Som følge heraf overproducerer huden melanin, hvilket forårsager solar lentigines i ansigtet.

Udover eksponering for solen kan flere andre faktorer forårsage solpletter i ansigtet, såsom aldring og kunstige ultraviolette lyskilder, som eksempelvis solarium.

Røde pletter i ansigtet

Den mest almindelige årsag til røde pletter i ansigtet er dermatitis, men pletter kan også opstå ved allergiske reaktioner. Allergi kan forårsage brændende hud, hvis du spiser noget, du ikke kan tåle eller gnider huden mod et ydre element. Et eksempel herpå er nældefeber.

Hvis du har tendens til urenheder, vil du også kunne opleve rødme i huden.

Nogle oplever også røde pletter, hvor årsagerne kan variere og være alt fra et overaktivt immunforsvar til arvelige eller ydre faktorer. Når huden er følsom over for eksterne faktorer, er det nødvendigt at tage ordentligt vare på den og lede efter produkter udviklet til følsom hud for at berolige og fugte den.

Phloretin CF tekstur


Hvordan kan man reducere pletter i ansigtet?

Har du nogen af disse pletter på huden, og ønsker du at reducere deres synlighed?

Hos SkinCeuticals ved vi, at pigmentering kan være et problem for nogle mennesker. Derfor finder du en lang række forskellige produkter i vores sortiment, der er specielt udviklet til at blege pletter i ansigtet og forhindre, at de dukker op igen. Nedenfor finder du den perfekte hudplejerutine for dig, der ønsker at reducere synligheden og fremkomsten af pletter i ansigtet.Rens

En god ansigtsrens er en vigtig del af din hudplejerutine, da dette trin både fjerner urenheder, spor af makeup og forureningspartikler, der har samlet sig på huden i løbet af dagen.

Udover at fjerne urenhederne hjælper rens også med at klargøre huden til produkterne i resten af din plejerutine. Når huden er renset, kan produkterne nemlig trænge bedre ind og virke mere effektivt.

Det er vigtigt at vælge en ansigtsrens, der passer til din hudtype og din huds specifikke behov. Hvis du f.eks. har tendens til tør hud, kan du have gavn af en mild, fugtgivende rens. Omvendt kan personer med fedtet hud vælge en rens, der kontrollerer den overskydende talgproduktion.

Antioxidantserum

PHORETIN CF®

Phloretin CF serum

PHLORETIN CF® SERUM

Oplev Phloretin CF®, der hjælper med at beskytte huden mod ydre miljøpåvirkninger og skadelige frie radikaler. Formularen, som består af antioxidanter, hjælper med at reducere synligheden af pigmenteringer.

Fås kun i én størrelse
30 ml


Efter rens kan du anvende et antioxidantserum, der hjælper med at beskytte huden mod frie radikaler og virkningerne af oxidativ stress.

Hos SkinCeuticals tilbyder vi Phloretin CF Antioxidant Serum med C-vitamin, som giver en forbedret beskyttelse mod miljørelateret aldring af huden. Det beskytter også mod frie radikaler og hjælper med at reducere pletter, fine linjer og ujævn hudtone. Takket være indholdet af phloretin, C-vitamin og ferulinsyre kan dette serum bidrage med at reducere pletter i ansigtet. Det er egnet til alle hudtyper.

Ved påføring skal du dosere 3 eller 4 dråber af produktet i håndfladen og varme dem op med fingrene. Påfør derefter et let tryk på ansigtet, hals og dekolletage.

Serum mod pigmentering

DISCOLORATION DEFENSE SERUM

Discoloration Defense serum

DISCOLORATION DEFENSE SERUM

Oplev SkinCeuticals Discoloration Defense serum der er en sand multitasker. Dette serum arbejder på tre fronter for at klare huden op og give en mere jævn hudtone.Hvis du har mørke pletter eller pigmentering på huden, kan du benytte et serum, der reducerer disse. SkinCeuticals Discoloration Defense Serum reducerer pigmentering og mærker, der skyldes urenheder. Det er egnet til alle hudtyper.

Produktet påføres ved at massere det ud med fingrene på de berørte områder. Vent, indtil produktet er fuldstændigt absorberet, før du fortsætter din hudplejerutine.

Fugt

Fugt af huden i ansigtet er en vigtig del af din hudplejerutine, da det hjælper med at holde huden velplejet og strålende. Huden i ansigtet er særligt udsat for eksterne faktorer som sollys, forurening og vejrforandringer, så det er vigtigt at holde den hydreret for at bevare dens beskyttelsesbarriere og forebygge tidlig aldring, fine linjer og rynker.

Din dagcreme kan med fordel indeholde ingredienser, der er specielt udviklet til din hudtype for at opretholde fugtniveauerne. Nogle ingredienser, der ofte bruges til at fugte huden, er hyaluronsyre, glycerin og vitamin B5. Disse bidrager alle til en hydreret og blød hud.

Bredspektret solcreme med høj SPF

ADVANCED BRIGHTENING UV DEFENSE SUNSCREEN SPF 50

ADVANCED BRIGHTENING UV DEFENSE SPF 50 SOLBESKYTTELSE

ADVANCED BRIGHTENING UV DEFENSE SPF 50 SOLBESKYTTELSE

Oplev SkinCeuticals Advanced Brightning UV Defense solbeskyttelse med solfaktor 50. Denne formular har en bredspektret UV-beskyttelse, der hjælper med at forebygge pigmentering forårsaget af solskader.

Fås kun i én størrelse
40 ml


Advance Brightening UV Defense Sunscreen SPF 50 er det sidste trin, som en hudplejerutine gerne skal indeholde – særligt hvis dit mål er at reducere eller forebygge udseendet af pletter. At beskytte huden mod solens stråler kan bidrage til at forhindre tidlig aldring af huden, hvilket reducerer udseendet af fine linjer og pletter i ansigtet.

Det er ikke kun vigtigt at beskytte huden mod UV-stråler om sommeren, men faktisk bør du anvende en bredspektret solcreme hele året rundt. Selvom strålingen er mindre, kan den stadig skade huden.

Advance Brightening UV Defense Sunscreen SPF 50 solbeskyttelse er formuleret med ingredienser, der reducerer pletter og beskytter mod de skadelige virkninger af UVA/UVB-stråler. Uanset om du har fedtet, normal, kombineret eller tør hud, kan du opnå en mere strålende og jævn hud.

Denne solcreme indeholder tranexamsyre, niacinamid og bredspektrede UV-filtre for en omfattende effekt.

Hvordan reducerer man pigmentering i ansigtet?

Hvis du er interesseret i at reducere eller forebygge udseendet af pletter og pigmentering, kan du følge disse tips:

  • Brug altid solcreme, når du går ud. Der findes solbeskyttelsesprodukter, der udover at beskytte mod solens stråler, også mindsker eksisterende pigmentering og synligt forbedrer udseendet af pletter.
  • Brug produkter, der beskytter mod pletter. Produkter med antioxidanter eller produkter som fremmer cellefornyelse kan være egnede, f.eks. C-vitamin og glykolsyre. Begge ingredienser fremmer hudens fornyelse og klarer den.
  • Undgå overdreven eksponering for solen. En af de primære årsager til pletter på huden, er solens UVA-stråler. Derfor er det vigtigt at mindske eksponeringstiden og beskytte huden på passende vis, når du bevæger dig udenfor.
  • Fugt huden i ansigtet og på resten af kroppen dagligt med kvalitets serum og cremer.
  • Drik tilstrækkeligt med vand hver dag for at holde huden fugtet og forebygge aldringstegn.
Orientation message
For the best experience, please turn your device