Main content

MØD DR. SHELDON PINNELL

Som SkinCeuticals grundlægger ændrede Dr. Pinnell topiske C-vitaminserummer med sin afgørende forskning. Mød manden, der er mere end blot dermatolog, professor og hudplejekemiker, og hør ham forklare sit banebrydende arbejde.

Dr. Pinnell døde i juli 2013. Hans søgen efter viden og hans engagement i hudplejeforskning var altafgørende for at etablere SkinCeuticals som antioxidanteksperten. Hans arbejde vil fortsætte med at inspirere vores forskning og promovere vores mission, som er at udvikle avancerede hudplejeløsninger understøttet af videnskaben.

Anerkendt professor, kollagenkemiker og dermatolog.

Dr. Pinnell har været et anerkendt medlem af Duke University Medical Schools fakultet i næsten 40 år, hvor han var professor i dermatologi. Han havde titlen som J. Lamar Callaway Professor Emeritus of Dermatology og fungerede også som chef for dermatologi på Duke University Medical Centre i 15 år. På Duke underviste han læger fra USA og udlandet både som dermatologer og forskere. Med næsten fire årtiers erfaring inden for hudkræft, hudsygdomme og forskning i hudens aldring har Dr. Pinnell udgivet mere end 200 videnskabelige artikler om topisk C-vitamin, antioxidanter, kollagensyntese og fotoskader i fagfællebedømte dermatologitidsskrifter.

Uddannelse
Dr. Pinnell blev uddannet læge på Yale University, gennemførte sin lægepraktik på University of Minnesota Hospital i Minneapolis, Minnesota og færdiggjorde sin dermatologiuddannelse på Harvard University and Massachusetts General Hospital i Boston, Massachusetts. Dr. Pinnell har gennemført sin forskningsuddannelse som kollagenkemiker ved både National Institutes of Health i Bethesda, Maryland og Max Planck Institute for Biochemistry i München, Tyskland. Dr. Pinnell tog sin bachelorgrad i kemi ved Duke University, hvor han dimitterede med akademisk udmærkelse.

Patenter
Dr. Pinnells hudplejeforskning har sikret ham otte patenter i løbet af sin karriere. Det vigtigste patent i SkinCeuticals' historie er "A Stable Solution of L-Ascorbic Acid (Vitamin C)." De formelstandarder, der er anført i dette forsøg, kaldes nu Duke Antioxidant-patentet. Tre yderligere patenter har suppleret Dr. Pinnells oprindelige patent – et for den formelspecifikke applikation for at beskytte den ingredienskombination, der bruges i Skin Firming Cream og Eye Cream, et andet for at beskytte den kombination, der bruges i SkinCeuticals C+E-hudplejeprodukter, og et tredje for at beskytte den formel, der bruges i SkinCeuticals' hudplejeprodukter med phloretin. Tilsammen udgjorde disse patenter et sikkert fundament for alle SkinCeuticals' antioxidantprodukter.

PRISER OG ANERKENDELSER

Dr. Sheldon Pinnell er en af vor tids mest respekterede læger og hudforskere og har vundet utallige priser og anerkendelser. Blandt hans vigtigste anerkendelser:

 • J. Lamar Callaway Professor and Chief Emeritus of Dermatology at Duke University
 • The Best Aesthetic Doctor in North America
 • The Society for Investigative Dermatology, including honorary membership in 2012
 • The Best Doctors in America
 • The International Who’s Who in Medicine
 • Who’s Who in Science and Engineering
 • Who’s Who in America
 • Diplomate of the American Board of Dermatology
 • Member of the American Academy of Dermatology
 • Member of the American Dermatological Association
 • Member of the Society of Investigative Dermatology
 • Member of the Association of American Physicians

Dr. Pinnell havde en vision om at opbygge en verdenskendt afdeling for dermatologi og implementerede qua sin stilling som divisionschef fra 1982-1997 dristige strategiske initiativer, bl.a. rekruttering af nye klinikere og forskere, etablering af nye forskningsområder inden for immuno-dermatologi og bindevæv samt igangsætning af nye kliniske tiltag inden for sårbehandling, lasermedicin, dermatologisk kirurgi og pædiatrisk dermatologi. Hans indsats og indsatsen fra dem, der kom før og efter ham, kulminerede i etableringen af Department of Dermatology i 2009, som i dag er meget anerkendt for innovation og fortræffelighed inden for forskning, klinisk pleje og uddannelse.

Pinnell-centret fungerer som en varig arv for fakultetet samt for personalet og de studerendes påskønnelse og taknemmelighed over for Dr. Pinnell for hans loyalitet, mentorskab, entusiastiske omfavnelse af det akademiske liv, hans intellektuelle nysgerrighed og enestående lederskab, der har positioneret Duke Universitys Department of Dermatology som en leder, både nationalt og i resten af verden.

I 2013 oprettede Duke University School of Medicine og Department of Dermatology The Sheldon Pinnell Centre for Investigative Dermatology for at honorere Dr. Pinnells urokkelige engagement i opdagelsen af nye og innovative metoder til behandling af hudsygdomme og til at uddanne den næste generation af unge forskere. Pinnell-centret byder på et omfattende program for undersøgende dermatologi gennem støtte til nye forskere med finansiering, støtte til postdoktorale uddannelser, finansiering af innovative forslag og nye projekter, der fokuserer på translationel forskning, som fører til nye behandlinger af hudsygdomme, og berigelse af forskernetværket gennem regelmæssige seminarer, udvikling af kernefaciliteter og laboratorier samt støtte til translationel og klinisk forskning.

Orientation message
For the best experience, please turn your device